Victòria davant el líder

La Penya supera al Lenovo Tenerife amb una remuntada liderada per Andrés Feliz

Per Laia Sabaté Munté

El passat dissabte, el Club Joventut Badalona s’enfrontava contra el líder de l’ACB, el Lenovo Tenerife. Els verds-i-negres, situats en la setena posició de la classificació, rebien a l’Olímpic de Badalona un partit totalment disputat; digne del rival al qual s’enfrontaven. A més a més, el club català va aprofitar l’ocasió per dur a terme la presentació del bàsquet base durant la mitja part, fet que va provocar que l’Olímpic estigués més ple.

El partit no començava de la millor manera per als de Carles Duran, ja que la intensitat del Lenovo Tenerife duia l’equip cap a la incertesa. Georgi Shermadini guanyava l’important duel entre pivots contra Ante Tomic; un dels jugadors claus per a l’equip badaloní destacat per ser decisiu tant en la competició espanyola com europea. La línia de tres va passar a ser la salvació dels locals per intentar escurçar distàncies en el marcador, i aconseguir acabar el primer quart amb tres punts per sota.

El segon període començava a tenir un altre gust de boca per als catalans. Pau Ribas encistellava i col·locava al seu equip per davant del marcador (28-27). El rebot prenia protagonisme com a arma essencial per a l’elaboració del contraatac, però tots dos rivals no eren capaços d’anotar a causa del mal encert. Finalitzava la mitja part i, tot i que els dos equips no van estar a l’altura de les seves possibilitats, el Lenovo Tenerife aconseguia marxar al vestuari amb un marcador favorable (32-34). Durant la mitja part, el Club Joventut Badalona presentava tot el planter de nens i nenes del club, conjuntament amb els seus entrenadors i entrenadores.

Tot i l’entretinguda i orgullosa presentació, iniciava el tercer quart i la Penya recordava als dolents minuts jugats durant el primer. Novament, desencert i absència del seu preuat jugador croat Ante Tomic. Els de Tenerife arribaven a l’últim quart amb nou punts a dalt (48-57).

Quan tot semblava sentenciat, l’actuació de Pau Ribas i sobretot d’Andrés Feliz era l’alè necessari que un Olímpic sencer desitjava. El partit prenia un gir inesperat i Feliz se n’enduia el principal protagonisme anotant triples puntejats i cistelles inesperades. Per primera vegada semblava que els verds-i-negres s’endurien el duel. I així va ser, la Penya guanyava confiança i la remontada ja era un fet. Malgrat la gran emoció, Fitipaldo, el jugador del Tenerife, marxava de la pista amb ajuda del cos sanitari a causa d’un cop al coll.

El Joventut aconsegueix que el líder de l’ACB sumi la segona derrota de la temporada i guanya una confiança esperançadora per a l’equip i aficionat de cara a pujar a les primeres posicions de la taula.

Henry Ellenson atacant cap a l’aro (David Grau)