Una noia és brutalment violada a Igualada

Una menor resident a Masquefa és trobada a un descampat després d’una clara agressió sexual

Ja fa 2 setmanes que una noia va ser víctima d’una brutal violació a Igualada, concretament durant la matinada de Halloween. Se sap que la jove de 16 anys va sortir de la discoteca “Épic”, i no va arribar a la parada del tren. La van trobar l’endemà a un descampat amb greus lesions als genitals i una fractura cranial. 

Va ser primerament traslladada a l’Hospital d’Igualada, on després d’analitzar a consciència la magnitud de les seves ferides i de la contusió, va ser immediatament ingressada a la UCI de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El dimecres passat va ser intervinguda quirúrgicament, i els cirurgians han notificat una notòria evolució en el referent al seu estat de salut. Quan va ser hospitalitzada la noia patia una visible pèrdua de memòria, però amb el transcurs dels dies l’ha anat recuperant. La noia està en un mal estat tant mental com físic, i els metges afirmen que encara li queda molt de temps per recuperar-se d’aquest trauma. Aquesta és una de les raons per la qual no està en condicions de prestar declaració formal en un judici. Fa poc més d’una setmana va poder sortir de l’Unitat de Cures Intensives, tot i que encara es manté en procés de recuperació degut a les evidents seqüeles que ha deixat en ella aquesta atroç experiència.

La família de la noia menciona que van aconseguir contactar amb ella a les 2 i a les 5 de la matinada, quan ja es dirigia a l’estació de tren per arribar fins a Vilanova i la Geltrú. No van saber més de l’adolescent  fins que van rebre la trucada dels Mossos. La mare de la jove va enviar una carta al president Pedro Sánchez on li pregunta si pot “dormir tranquil·lament”. “No valen paraules, valen accions”, insisteix. Reclama, a més, que endureixin les lleis i que s’aprobi la pena de mort per als agressors sexuals.

Tot i que els Mossos encara no han trobat els violadors, tenen unes quantes hipòtesis i sospitosos. Degut a que les càmeres de seguretat de la discoteca no estan connectades des de fa més d’un any i mig, es va donar de baixa el servei de videovigilància, i per tant la tasca de detenir als responsables resulta encara més complicada. No obstant això, estan segurs que en un temps podran tancar el cas i arrestar al o als culpables.