/

Què en pensem els joves sobre les botellades?

Tot i que sempre han existit, durant els últims deu anys hem pogut observar un increment notable d’aquesta pràctica. Últimament, a causa de la pandèmia i el confinament, les botellades s’han fet més evidents a les nostres ciutats, ja que, el tancament obligatori dels locals d’oci nocturn que abans de la pandèmia eren l’escenari d’aquest tipus d’oci, no han pogut fer la seva funció i la festa ha passat a fer-se a la via pública.

El fet que els bars nocturns tanquessin per culpa de la pandemia ha augmentat la festa als carrers. Quan la pandemia va sorgir molta gent va complir els 16 o 18 anys i, a causa d’aquest tancament, van perdre l’oportunitat de celebrar-ho i moltes d’altres com, per exemple, anar-se’n de viatge de final de curs, graduacions, sortir de festa a discoteques o locals, etc. Això ha provocat que quan es va treure el toc de queda molts joves sortíssim de manera descontrolada als carrers per fer la seva pròpia festa allà. Al llarg d’aquests mesos, aquest fet ha anat causant molta crispació entre alguns ciutadans. Un exemple serien les festes de la Merce 2021, a Barcelona, on va haver-hi un gran descontrol general: acumulacions massives de gent, moltes baralles, gran quantitat de brossa pels carrers, destruccions de varis locals…

Malgrat que la situació causada per la pandèmia ha dificultat molt l’obertura de l’oci nocturn, s’hauria pogut gestionar d’una altra manera. Ja que, mentre altres formes d’oci com el teatre o el cinema es mantenien obertes amb certes restriccions, els bars i les discoteques es trobàven totalment tancats, amb un accés impossible. Això evidentment, va causar conseqüències com que la via pública passes a ser el nou escenari d’oci nocturn.

Per tant, també ens hauríem d’intentar ficar en el paper dels joves, en el seu intent precís i desesperat de substituïs l’oci nocturn, en aquell moment inexistent, i fixar en la mala gestió d’algunes institucions alhora de plantejar alternatives per substituir l’oci més recorrent entre la joventut, les quals van ser pràcticament nules.

Evidentment que les institucions han de vetllar pel benestar de la societat en termes de salut, però també fixant-se en els possibles danys col·laterals que poden causar les seves decisions. Tot i així, el joves hauríen d’intentar minimitzar el descontrol que es forma durant les botellades, encara que el gran problema, com la violència i els robatoris, vingui d’un grup reduït de persones que només van allà a formar el caos. 

Redactors Juniors

, , ,
close