¡Oh, captain! ¡Oh, my captain!

L’Acadèmia Welton, un internat privat i molt tradicional, comença un nou curs tot contractant un professor de literatura gens ortodox. Aquest professor, en John Keating, tindrà un objectiu molt clar durant la seva estada: aconseguir que els seus alumnes puguin pensar per ells mateixos i arribin a tenir les seves pròpies opinions. Així ells podran descobrir la unicitat de cada una de les seves vides. Amb els seus mètodes d’ensenyament, totalment diferents als tradicionals, els seus alumnes arribaran a ser grans lliurepensadors i a seguir els seus somnis tot aprofitant el moment (carpe diem).

Tenint com a rerefons la joventut dels anys 50-60, els protagonistes s’enfrontaran a les seves autoritats tot fent servir les seves pròpies opinions i aprofitant cada oportunitat que els regalarà la vida.

Aquesta obra cinematogràfica ha estat considerada una de les millors al llarg de la història degut a l’aprenentatge que pot proporcionar als joves, sobretot a aquells que senten una gran pressió i que des de ben petits els seus pares han estat decidint tot el seu camí. 

A més ha estat una font d’inspiració per a moltíssima gent de totes les edats gràcies al gran professor i els seus mètodes, així crec que hauria d’esser essencial mirar aquesta gran pel·lícula i seguir tots els consells que ens regala.