L’extinció de la televisió

Cada cop més veiem com les platafomres digitals prenen protagonisme sobre la televisió i els seus canals

Els alumnes del 1.3 de l’Escola Pia hem preguntat als nostres companys de classe sobre els seus costums a l’hora de veure la televisió, amb quina freqüència ho fan i quins son els canals que miren. 

D’un total de 30 respostes, 23 persones (76%) ens han dit que miren la televisió mentre que 7 persones (23%) ens han dit que no l’acostumen a veure.

A les persones que ens han dit que no acostumen a veure la TV els hi hem preguntat el perquè i hi ha hagut respostes diverses com, per exemple, que no en tenen, no els hi agrada, o perquè no agraden els canals que hi ha. Però hi ha una gran part que simplement utilitzen altres aplicacions com les populars plataformes digitals Netflix o Youtube.

En quant a la freqüència de visualització de la TV, la majoria la veuen cada nit, sigui per veure les notícies o relaxar-se veient Netflix, mentre que una altra gran part la veu entre 2 o 3 dies a la setmana.

I una resposta que potser sorprendrà, és el domini de TV3 en quant al canal més vist amb un 72 %, després aniria un 36% per a Neox i un 22% cap a Divinity, mentre que un 18% acostuma a veure Telecinco o Energy. La resta mira altres canals com Antena 3, La 1, FDF, Disney Channel, Cuatro o el canal Barça TV.

En quant els programes més vistos estan el TeleNoticies, Masterchef, Hawai 5.0, First Dates, Friends, la Isla de las Tentaciones, etc.

Per tant podem dir que els adolescents acostumen a mirar les notícies (com el Telenotícies o La Sexta  Noticias), sèries policíaques (com Castle o Hawai 5.0) programes de humor (com seria Friends o Big Bang Theory) o programes de salsa rosa (com La Isla de las Tentaciones o First Dates).
La plataforma més utilitzada amb molta diferència es Netflix però també hi ha alternatives com Filmin, Twitch, Amazon Prime, Disney Plus, Movistar, HBO, TikTok o Youtube.

Redactors Juniors

, , ,
close