Toni Molina i l’Aina Villares
La nostra experiència amb l’acrosport comença al dia 9 de gener de 2024, moment en què vam realitzar les nostres primeres classes sobre aquest esport. Per començar a tenir algun coneixement i poder posar l’esport en pràctica, vam rebre’una mica de teoria.
L’acroesport va començar a aparèixer a les classes d’educació física als anys noranta, i gràcies a la seva dinàmica divertida l’activitat va ser molt ben acollida pels alumnes i, per tant, des d’aleshores és una activitat que no s’ha deixat de fer i cada any sorprèn i agrada a més del 70% dels estudiants.
L’objectiu d’aquesta activitat és crear figures utilitzant els nostres propis cossos.
És important saber que no pot ser un esport dut a terme de manera individual sinó que s’ha de realitzar en parelles o inclús grups formats per fins a 5 persones. Això és degut al fet que depenent de la figura que vulguem realitzar, necessitarem un nombre o altre de persones.
L’acroesport en l’àmbit escolar, a part d’aportar-nos activitat física, també ens aporta diferents valors. Un d’ells és la sociabilitat, gràcies a la comunicació que es necessita en aquest esport. Hem aconseguit socialitzar i obrir-nos amb gent amb la qual no havíem parlat ni havíem tingut mai cap relació. Com bé hem comentat anteriorment, mentre es practica aquest esport necessitem molta comunicació i, per tant, un altre valor que se’n despren és la cooperació, a part dels que formen la figura.També ha d’haver-hi un altre part de l’equip que ajudi a tots els integrants que formen la figura a col·locar-se de manera correcta per tal que quedi perfectament estructurada.
Després d’algunes classes de teoria, el passat 16 de gener de 2024 vam començar amb la pràctica i primer vam iniciar fent algunes figures d’entre 2 i 3 persones. Aquella classe va ser divertida i dinàmica, però en aquella no vam tenir la possibilitat de relacionar-nos i socialitzar amb gent nova. En canvi, el 23 de gener vam fer figures amb 5 persones i com necessitem també gent que ajudi, el grup havia d’estar format per més de 7 persones i vam tenir l’oportunitat d’obrir-nos i socialitzar amb gent nova, en la nostra opinió, va ser una classe molt entretinguda i alegre.
En general, aquest esport ens ha semblat una barreja d’emocions. Per una part, havíem d’estar concentrats i realitzant força per formar les diferents figures, i alhora ens ha ajudat a crear nous vincles amb els companys, cosa imprescindible per una bona convivència a l’aula.