La setmana passada, a l’Escola Pia Nostra Senyora, va celebrar-se la setmana de la ciència
Dintre del marc de la setmana de la ciència, els dies 10 i 11 de novembre al gimnàs de la nostra escola es va realitzar la presentació de diferents experiments portats a terme pels alumnes de primer i segon de batxillerat; aquests tractaven àmbits com la física, la gastronomia molecular, la medicina, la química i molts més.
Aquest any, la nostra celebració es va centrar en el naixement de l’Esther Lederg la microbiòloga i inventora nord-americana, pionera en la genètica bacteriana.
La presentació de gastronomia molecular va ser explicada per dues alumnes de segon de batxillerat, que ens van ensenyar la part pràctica del seu TR. Després, amb l’exposició de les il·lusions òptiques, vam poder veure i entendre als nostres companys, com el que veiem no és sempre real, i com el nostre cervell ens enganya. Va ser molt interessant poder veure i poder ser participants d’aquells experiments tan interessants. És sorprenent com amb la il·lusió òptica la nostra ment analitza allò que veu i en fa interpretacions en qüestió de segons.
El Xavi Perramon, professor de física i tecnologia, explicava com, sense ser-ne conscients, el nostre cervell fa interpretacions del que veu, i així va provocar efectes visuals i il·lusions òptiques. El taller estava compost per una sèrie d’imatges i figures, les quals resultaven realment sorprenents i impressionants. Aquestes figures, tal com deia en Xavi, estan produïdes per un home japonès. El fet curiós d’això és que, tot i saber que el nostre cervell ho interpreta de certa manera, en alguns casos encara no se sap el perquè es donen aquestes il·lusions òptiques. Aquest home s’imaginava en 4D les figures per tal de dissenyar-les.
Agraïm la dedicació i la paciència dels alumnes per voler fer-nos a tots partícips d’aquesta oportunitat interessant.