/

La hipocresia amb què es gestiona la nova normalitat

Són temps difícils per a la societat. Són dies d’incertesa, superació i esforç. Uns ho viuen des de la ignorància, altres des de la resiliència. Però la realitat és la que és i tot dependrà de com l’afrontaràs.

Cada día surten més casos, la gent segueix morint i infectant-se, els hospitals plens i amb prou feines poden comptar amb el material necessari per poder abastar amb tot. I veient tot això, és quan em plantejo, com s’està gestionant aquesta “nova normalitat”.

La mascareta és indispensable per a protegir-nos i per a protegir als altres, és un fet i és una obvietat, és important que en prenguem consciència de la seva importància. Pero també és incongruent pensar que quan vas en transport públic no tens ni a on seure, anem com a sardines i la distància de seguretat mínima, és en molts casos, inexistent.

Vas pel carrer i veus a gent fumant una al costat de l’altre. Persones que s’abracen quan es veuen i altres amb la mascareta mig baixada. A tothom ens pesa la moral quan veiem per la televisió que s’apropa un nou estat d’alarma si les coses no milloren, donem les culpes als altres quan els culpables som tots i cadascun de nosaltres.

Tanquen bars i clubs nocturns, però augmenten més els coneguts “botellones” que encara eleven més el consum irresponsable i el perill de contagi. On queda el toc de queda? i les restriccions? Sembla que només sota amenaça funcionem com a societat.

Tanmateix, penso que part de culpa la té l’estat, Espanya es situa en la posició número 4 pel que fa als casos de contagi que hi ha reconeguts de tot el món, aquests oscil·len vora les 282.370 víctimes i a més a més es manté el percentatge de mortalitat per sobre del 10% (10,15).

Copet a l’esquena cap al govern, per prioritzar el turisme i l’economia abans que el bé comú de tots i totes. Que segueixin fregant-se les mans i banyant-se en sang, que poc a poc els hi passarà factura. S’estan carregant la humanitat i viuen encegats d’ambició i poder.

Cal reflexionar en aquests temps que corren per donar-nos compte de la realitat que ens envolta, res s’arregla, hem de posar de la nostra part per fer front a les adversitats i combatre junts amb tot això.

Redactor junior

close