La competició creada per Piqué mou l’atenció del jovent a partir de la tradició i la modernitat
Fet per Guillem Brambati i Eloi Martí
El passat 3 de novembre de 2022 tothom es va quedar glaçat en saber que Gerard Piqué abandonaria, no tan sols el club de la seva vida -el FCB– sinó també la pràctica del futbol. Dit i fet, al cap de 3 dies va jugar el darrer partit al Camp Nou. Es posava fi a la carrera d’un jugador diferent, no tan sols a nivell esportiu sinó també per la seva personalitat.
L’ex defensa del Barça sempre va ser un jugador amb inquietuds més enllà del futbol. Estava molt lligat al món empresarial; de fet, va ser el jugador blaugrana l’artífex que Rakuten arribés a un acord de patrocini amb el club. En paral·lel, fa uns anys va fundar l’empresa Kosmos Global Holding, amb la qual ha organitzat un torneig internacional de globus, ha col·laborat amb l’organització de la Copa Davis i va intercedir per l’organització de la Supercopa d’Espanya de futbol masculí a l’Aràbia Saudí.
El darrer “invent” de Piqué és la Kings League. Aquest esdeveniment és una lliga de futbol en la qual participen 12 equips de futbol 7, els presidents dels quals són persones relacionades amb el món de l’esport i de la comunicació, com els ex-futbolistes Iker Casillas i Kun Aguero, i streamers com ara Ibai Llanos o Gerard Romero. En aquest conjunt, Gerard Piqué és el President de la Lliga. A data d’avui ja s’han jugat 3 jornades.
La Kings League està regida per normes no sempre coincidents amb el futbol que coneixem. Per exemple, el servei d’inici del partit, en el que es posa la pilota al centre del camp i quan sona el xiulet, els jugadors d’ambdos equips poden córrer a agafar-la des de la seva porteria. D’altra banda, les targetes tenen conseqüències: la groga suposa 2 minuts d’expulsió, i la vermella suposa la expulsió definitiva i inhabilita l’equip de l’expulsat perquè es pugui substituir durant 5 minuts.
Gerard Piqué ens ha portat un projecte nou de futbol més dinàmic i innovador. El jugador sempre ha expressat la seva voluntat de fer canvis, proposant així noves normes a partir de la seva manera d’entendre un esport que tan poc ha canviat durant tants anys.
En definitiva, aquest model incorpora l’esport i l’oportunitat de connectar amb els consumidors, de forma que sigui més divertit per tots. Encara està per veure quin èxit acabarà tenint aquesta experiència, però deixa clars dos aspectes: per una banda, els canvis també estan arribant al futbol, fet que en un moment o altre havia de passar; i per altra banda, el nou “esport” té tots els ingredients per atreure l’atenció dels aficionats i ser un reclam en el futur.