/

Esteu a favor de la eutanàsia?

La eutanasia: un dret o un assassinat?

Per: Maria Iglesias i Yael Vidal

L’eutanàsia, etimològicament parlant, és una “bona mort”. És el dret de posar fi a la vida d’una persona que, per pròpia voluntat, decideixen posar-li final.

Per poder sol·licitar l’eutanàsia s’han de complir un seguit de requisits, entre ells, patir una malaltia incurable o impossibilitant.

La Llei Orgànica de regulació de l’eutanàsia va ser adoptada el 24 de març de 2021 a Espanya , i va entrar en vigor el 25 de juny del mateix any.

L’eutanàsia és una forma menys indolora de morir, i així les persones que porten patint una malaltia incurable i ja estan cansats, ja que els fa molt mal, amb l’eutanàsia poden morir amb tranquil·litat.

Potser algunes persones no estan a favor de l’eutanàsia, però això ja no és decisió seva, només ho pot escollir el pacient.

També hi ha un fort moviment que diu que l’eutanàsia no és ètica, i que no afavoreix a la professió mèdica, ja que el treball dels metges és curar a la gent, no matar-la. L’eutanàsia se sol demanar per por a patir, per soledat, i això es pot curar amb medicina actual.

Abans s’utilitzava per casos extrems, ara es pot utilitzar per gent gran que ho demani, encara que tinguin bona salut.

Finalment, podem entendre el rebuig que causa aquesta pràctica, però nosaltres preferim centrar-nos en el dret a una mort digna, que creiem que és imprescindible i s’ha de respectar.