Coneixeu la història de Les Rambles?

Les Rambles de Barcelona és un dels llocs de pas amb més vitalitat de Barcelona; per ella hi passen milers de persones, tant turistes com habitants de la mateixa ciutat. Amb 1,2 quilòmetres de longitud, és considerada com un dels llocs de pas més importants de la localitat. I la seva història demostra aquesta afirmació.

Per a la seva construcció, es va haver d’aïllar el carrer La Riera D’en Malla, per poder iniciar el projecte. A continuació, el que quedava era un descampat, que va ser anomenat  Rambla, procedent de la paraula en àrab Ramla que en català significa sorral. Posteriorment, es va decidir derruir la muralla de l’antiga Riera. Les Rambles es van anar construint per trams com La Rambla De Canaletes, Rambla Dels Estudis., etc. 

Aquest passeig és conegut per les diferents paradetes que es poden anar trobant a mesura que la vas recorrent. Primer de tot, hi havia una paradeta dedicada a la venda d’animals fins que al 2013 es va prohibir per protecció animal. Una paradeta que avui en dia segueix estant-hi i que té el seu èxit és la floristeria, on pots anar a comprar un ram de flors de diversos colors i estils. També podem trobar, a prop del port, La Fira Nova, un conjunt de paradetes en les quals s’hi venen joies, penjois i detalls per lluir. Va ser innaugurada al 1977, i des de l’any 1992 és considerada la fira tradicional de l’Ajuntament de Barcelona.

Un dels apartats turístics que més defineixen les Rambles són les escultures amb vida; es tracta de persones que, amb permís de l’Ajuntament, s’hi exhibeixen de manera artística, a canvi d’unes monedes. Les Rambles s’han fet conegudes especialment per aquesta atracció turística.

Però també hi ha un fet no molt agradable pel qual es conegut aquest passeig. I és que en el 2017 es van produir un seguit d’atemptats provocats per l’estat Islàmic. I un d’ells va ser l’atropellament massiu a Barcelona, en el qual els terroristes van llogar una furgoneta i van anar per les Rambles tot emportant-se per davant als vianants. La furgoneta va parar al trencadís de Miró. El nombre de morts va arribar  a 13 persones.

FOTO EXTRETA DE LA BBC (revista digital)

Fotografía pròpia del trencadís en ple 2022 on va succeir l’atemptat al 2017.

Les Rambles han tingut i tindran la seva història al llarg dels anys, i no es pot negar que està considerada com un dels llocs més emblemàtics de Barcelona.