Com es fa l’eton mess?

L’ eton mess és un postre anglès que vaig tastar per primer cop a casa dels meus avis per part de pare, que són d’Anglaterra. Jo tenia 10 anys i la meva àvia va preparar-lo quan vaig anar a visitar-los des de Barcelona. En tastar-ho em va semblar espectacular i la meva àvia em va donar la recepta. En tornar d’Anglaterra el primer que vaig fer va ser demanar-li al meu pare i germana que m’ajudessin a cuinar l’eton mess i així ho vam fer.

Des d’aquell moment l’hem anat cuinant amb la familia ja que ens encanta a tots i ens ho passem molt bé preparant-los.

Ingredients per a 6 persones:

  • Merenga seca 250g
  • Nata per muntar 400ml
  • Fruits vermells de diferents tipus 400g
  • Sucre

1er pas: muntar la nata amb unes varetes metàl·liques manuals (la nata ha d’estar molt freda).

2n pas: un cop estigui semimuntada afegim sucre glaçat i acabem de muntar la nata.

3er pas: al moment de servir la nata muntada amb els altres ingredients trossejarem la merenga en petits trossos dintre d’un bol.

4t pas: a l’hora de servir posem en el bol la merenga trossejada i les fruites vermelles.

5è pas: Per últim, afegim la nata que hem muntat.