Dreamy woman podring while working on journalistic publication sitting with notebook in cafe,thoughtful female student in eyewear doing homework task solving problems and analyzing information

Com decidir el teu futur laboral?

/
29 views

Decidir el futur que et depara en sis consells clau, basats en l’experiència d’alumnes de primer i segon de Batxillerat

Ens situem en una etapa crucial per a començar a decidir la branca que als joves els agrada per poder elegir un batxillerat, un cicle formatiu o bé una altra alternativa que els ajudi a formar-se de cara el futur i més concretament en l’àmbit laboral. Volem aclarir que és molt normal tenir dubtes, i encara més en aquesta època de pandèmia i en la poca informació que tenen envers el que comporta els entorns professionals. També cal tenir en compte, que molts factors externs perjudiquen l’estudiant a l’hora de decidir, sigui la influència de tercers o el fet de no saber què triar ni tan sols cap a on orientar-se. Aquest és el motiu principal d’aquest article, ajudar als estudiants a decidir.

S’ha de tenir en compte que, per estudiar una carrera, hem de potenciar el màxim possible en allò que destaquem i, per això, hem de començar a buscar informació de les possibilitats que ens ofereixen i mai decantar-se per una si no ho tens segur i bastant clar. 

Sempre hem de tenir més d’una opció per tenir més accés a més estudis i no tancar-se en un sol camí que és el que la majoria dels pares ens inculquen quan estem acabant l’etapa de l’escola secundària obligatòria, ja que no sabem què fer i ens haurien de donar la possibilitat de tenir més vies i no sempre fer la mateixa que és el batxillerat.

En tercer lloc, hem de consultar que compleixi amb els requisits que volem aspirar, és a dir, hem de trobar uns estudis que concordin amb la nostra personalitat i valors ètics perquè per exemple no posaràs a una persona que és molt extravertida i que li va molt bé parlar en públic fent coses en una sala tancada.

També hem de pensar en les sortides professionals, és a dir, si el que volem és estudiar una carrera per treballar en un futur, haurem de fer alguna cosa relacionada amb el que desitgem i escollirem entre un dels tres batxillerats que hi ha o fer un cicle d’una cosa molt concreta.

I, per decidir-ho, hem d’estar molt segur del que allò és el que volem fer perquè ens agrada a nosaltres mateixos i no ens hem de deixar influenciar per la gent del nostre entorn perquè, malgrat que les persones et coneguin molt bé, ho has de tenir molt clar perquè ets tu qui ho faràs i és a tu a qui t’ha d’agradar.

I, per últim, has de tenir molt clar els teus objectius i allò que escullis t’ha de motivar perquè així ho faràs amb més ganes i aquesta motivació es reflectirà en els teus resultats.

És fonamental aquest últim punt ja que si fem allò que realment ens mou i ens desperta ens realitzara personalment i professionalment.

Per: P. García

close

El més recent

Racism in sport

What is racism? Before starting this topic, it is best to know what racism is, since