Lluís Armengol: ”Alguns nous materials dels avions poden arribar a ser cancerígenes”

26 views

Lluís Armengol es dedica a una empresa de construcció d’aviació

Lluís Armengol explica els conceptes relacionats amb la contaminació a l’hora de crear un avió.

Com és el teu treball?

Jo estic a la part del disseny, em dedico a estudiar quina és la millor de manera de construir un avió perquè sigui menys contaminant, per transportar la màxima quantitat de passatgers consumint el menys possible, perquè el vol sigui agradable, per assegurar-se que no es trenqui, etc.

Quins materiales utilitzes per fabricar els avions?

Dins de la creació d’un avió participen moltes persones però, sobretot s’utilitza fibra de carboni, alumini, resina, epoxi i el coure.

Es necessita aigua per fabricar els avions?

Sí, a més, bastant, ja que quan necessitem tallar qualsevol metall s’utilitza aigua a pressió.

Els materials són reutilitzables?

Depén del material, ja que l’alumini i el coure sí, però en canvi la fibra de carboni i la resina epoxi no hi podem.

Com muntes els avions?

És una pregunta molt complexa, ja que intervenen moltes empreses, algunes que fabriquen les peces d’alumini, altres la fibra de carboni entre altres tantes peces i empreses que hi ha… quan ja les tenim totes, es munten a un aeroport.

Necessites protegir-te d’alguns dels materials que utilitzes?

La fibra de carboni i la resina epoxi quan es tallen deixen sortir una pols que és cancerígena, llavors normalment es porten màscares.

Quant tardes en muntar un avió?

Depèn del tipus d’avió i de la demanda que tingui, com més gran sigui l’avió més es tarda, a més a més si el tipus d’avió té molta demanda, l’empresa posarà més recursos en construir-lo. No obstant es tarda entre un i cinc mesos.

T’afecta la contaminació en el teu treball?

Directament no, ja que treballo en una oficina i no tinc emissions de gasos o aire contaminant, però treballo al costat d’un aeroport i allà, probablement, els nivells de contaminació seran més alts.

Quins residus generen la construcció de l’avió?

Sobretot l’energia que necessitem per construir un avió no sempre s’extreu de fonts renovables, per tant, produir aquesta energia contamina. A més a més, quan tallem una peça per donar-li la forma que necessitem deixen uns residus que s’han de llençar. 

Quan consumeix un avió?

Depèn de molts factors: del tipus d’avió, de la distància en la qual voli, de la càrrega que porti, de la velocitat, etc. No obstant sé que si sumes la contaminació de tots els avions del planeta representen un 1’9% de la contaminació del planeta.

Per: Aitor, Luis, Rokiatou i Mateu

close

El més recent