L’accés a l’aigua potable al món

/
6 views

En la nostra vida diària fem alguns gestos als quals ni tan sols prestem atenció. Entre aquests, una cosa tan senzilla com obrir una aixeta: en surt un raig d’aigua per rentar-nos mans i cara, per cuinar, per rentar roba… Aquesta normalitat tan quotidiana no ho és per a tothom. 

Avui en dia 1100 milions de persones no tenen l’accés a l’aigua potable ni 2600 milions de persones tenen la possibilitat de tenir aigua sanejada.

Segons el Joint Monitoring Program for Water Supply and Sanitation, una iniciativa conjunta de l’OMS i UNICEF, en aquests moments són 783 milions de persones les que no tenen accés a l’aigua.  

Molta gent no té la possibilitat d’accedir a aquest recurs tan vital per sobreviure per diverses causes: per falta de maquinària i diners per poder fer tot el procés de potabilització de l’aigua, per la quantitat de contaminació dels mars i rius o per la sequedat de les terres d’alguns països.

Aquest problema podria no ser-ho; molts polítics amb importància i poder podrien proporcionar els diners i les maquinàries possibles perquè tothom pugui utilitzar, en el seu dia a dia, aigua en un estat que no sigui miserable, però són tan egoistes i tenen tantes ganes de tenir sempre més de tot, que se’ls treu tot sentiment d’empatia pel seu poble, privant-los així dels seus drets.És l’hora de començar a ser realistes i adonar-nos que hi ha molts problemes en aquesta societat i que és urgent començar a actuar, perquè si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú.

Fet per: Lou Guzzo, Alejandra Romero Camprubi, Tomás Peralta Cortés i Martí Bonet Batiste

close

El més recent