Els óssos polars podrien extingir-se el 2100

/
18 views

A causa de l’augment de temperatures provocat pel canvi climàtic, els gels dels pols s’estan desfent i els animals que hi habiten s’estan quedant sense lloc on viure, entre ells, els óssos polars

El canvi climàtic no només ens afecta a nosaltres sinó que també afecta els animals, un exemple són els óssos polars, que a causa del canvi climàtic s’estan quedant sense lloc on viure.

Hi ha diversos estudis que diuen que els óssos polars podrien extingir-se el 2100 a causa de l’escalfament global, ja que el gel dels pols s’està fonent.

Pensem que hem de fer alguna cosa per ajudar a evitar l’extinció d’aquesta espècie i de moltes més que poden quedar afectades per l’escalfament global.

Com podem ajudar?
De diverses maneres, per exemple, hem de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a escala global. Això s’aconsegueix evitant la crema de combustibles fòssils. Altres maneres d’ajudar serien; controlar la caça d’aquests animals o minimitzar els vessaments de petroli al mar. Això és a escala global i política, però nosaltres el que podríem fer seria signar una petició per salvar els óssos polars; fer la prova del termòstat per a reduir les emissions de carbó i convertir-ho en un hàbit; o per exemple adoptar o donar suport als programes de l’Àrtic que es fan en benefici dels óssos polars i els seus ecosistemes.

Què diuen els negacionistes?
El 2011, un equip d’experts danesos va qüestionar també la teoria del no retorn en l’escalfament global, ja que van trobar proves que els nivells de la banquisa, a l’Oceà Glacial Àrtic, eren un 50% més baixos fa cinc mil anys.

Tot i que diversos científics han comprovat amb estudis que el canvi climàtic és real i que l’hem provocat nosaltres, segueix havent-hi gent que nega aquest fet. Donald Trump, expresident dels Estats Units i un dels principals negacionistes del canvi climàtic, va dir el 2012, que el concepte d’escalfament global va ser creat pels xinesos amb la finalitat de fer la fabricació dels Estats Units menys competitiva. A més, l’any 2003, Vladímir Putin, president de Rússia, va dir que el canvi climàtic era positiu per al planeta i més en concret pel seu país, ja que amb les temperatures més càlides es gastaria menys en abrics de pell i la producció de blat augmentaria.

Nosaltres opinem que no tenen raó, ja que s’ha demostrat que si a causa de l’escalfament global es desfà el gel dels pols, el nivell del mar augmentarà i moltes de les ciutats que estan a primera línia de mar quedaran completament inundades. A banda que si es desfà el gel dels pols, hi haurà moltes espècies que perdran el seu hàbitat i que, per tant, s’extingiran, i això afectarà els ecosistemes.

Fet per: Carla Gallego Lancho, Tomás Calvo Benitez, Marta Casas Cervera i Marc Checa Lecha

close

El més recent