El canvi climàtic segueix destruint llars

/
14 views

Els desastres naturals provoquen molts refugiats obligats a anar-se’n del seu país

A causa del canvi climàtic, han augmentat amb gran quantitat els desastres naturals arreu del món als últims anys. Siguin directes o no, aquests desastres han afectat molta gent fins al punt d’obligar-la a deixar casa seva, ja que ja no era viable habitar-hi. Això per diferents raons, principalment inundacions, incendis i huracans o ciclons. Aquesta gent se’ls anomena refugiats climàtics.

Durant aquests últims anys ha augmentat el nombre d’inundacions a molts llocs del món. Ja sigui a causa de les fortes pluges o de la pujada del nivell del mar, moltes ciutats com Venècia poden arribar a acabar enfonsades sota el mar. Al Perú cada cop hi ha més inundacions catastròfiques per culpa de les pluges provocades pel canvi climàtic, aquestes poden causar danys materials a habitatges i altres béns, però també són la causa de la pèrdua de moltes vides.
El 2019, hi va haver una sèrie d’aiguats que van deixar prop de 40 morts i uns 8300 afectats. Va deixar inhabilitades escoles i centres de salut, a més de diversos ponts i més de 150 km de carretera afectats. També va causar la mort de més de 5500 animals.

Veure totes les morts que van causar les grans pluges del Perú ens fa veure que, en primer lloc el canvi climàtic genera danys devastadors i, en segon, això afecta a tot el planeta i cada cop va a pitjor. A més a més hi ha països que ho estan patint de forma exagerada, i els països menys desenvolupats s’emporten la pitjor part. Tots aquests problemes que han tingut al Perú obliga els ciutadans a fugir del seu país, fent una cosa que per tots nosaltres seria gairebé impossible: marxar de la nostra llar per sempre.
Com aquest cas n’hi ha hagut molts d’altres i a altres llocs del món.
En aquest mateix any (2019), els països amb més refugiats climàtics van ser Iemen (24 milions), Afganistan (6,3 milions) i Somàlia (2,6 milions).
Això ha de canviar. No podem deixar que el nostre planeta segueix patint les conseqüències de la nostra simple existència; que seguim enverinant la nostra llar… Perquè nosaltres som els que estem a primera línia de les repercussions.

Lluitem per deslliurar-nos d’una cosa que nosaltres mateixos hem provocat. Hem de conscienciar al màxim de gent possible, i hem de contribuir tots en aquesta lluita, sols no ho podem parar.

No ajudis a intoxicar el nostre planeta.

Fet per: Ariadna Olivares, Nicolás Lasa, Sandra Shakeel i Oriol Prieto.

close

El més recent