El canvi climàtic afecta a tots els països o només n’afecta alguns?

/
17 views

Thank you for the rain és un documental basat en el canvi climàtic a Àfrica, especialment a Kènia. Kisilu Musya és el protagonista del documental juntament amb la seva família. Tots resen a Déu que plogui per salvar la granja i les seves vides. Júlia li dóna una càmera a Kisilu perquè cada vegada hi ha més deserts naturals causats pel canvi climàtic i si ella gravava la seva vida a Kenya, Kisilu també volia una càmera per gravar. Quan finalment va ploure estaven agraïts, però va passar una cosa que mai havien viscut: una ventada molt forta va destruir el sostre del seu refugi, o més ben dit, la seva casa. Estaven morts de por, va passar el dia i va seguir plovent, però aquest cop era una ventada amb sorpresa; tot es va inundar, fins i tot la granja. No l’hi quedava res fins que va decidir anar a Noruega a explicar la situació, intentant que la gent l’escoltés, però al final poca gent va tenir en compte la seva opinió.

Aquest documental ens ha fet prendre consciència de les condicions de vida que tenen moltes persones que viuen en països molt desafavorits econòmicament, i també ens ha fet veure que aquestes persones són les més afectades per l’emergència climàtica que estem vivint. Els països més afectats són els més conscients i els que més mesures prenen perquè això canviï. Els països més rics i menys afectats els és igual, ja que a ells els afecta molt lleument.

Hem de conscienciar a tot el món que estem entrant en una etapa de no retorn: una etapa d’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA. Cada vegada hi ha més desastres naturals causats pel canvi climàtic. És una pel·lícula que fa obrir els ulls per mirar les coses des d’una altra perspectiva.

Fet per: Greta Garcia, Martina Pérez, Pau Vila, Natalia Holgado

close

El més recent