Alguns infants de Kènia no fan educació secundària

/
8 views

Molts nens kenians no reben educació secundària perquè no se la poden permetre

L’educació a Kenya és essencial pel bon desenvolupament del país i per aconseguir una societat millor. El problema és que accedir a l’educació no és fàcil, la gent vol anar a l’escola, però no sempre s’ho pot permetre.

L’educació primària és més assequible que l’educació secundària. Un dels motius és el fet que el trajecte per arribar a l’escola és molt llarg i car, un altre motiu és econòmic: han de pagar llibres i uniformes i molts no s’ho poden permetre. Per aquest motiu es vol fer una educació gratuïta.

Nosaltres creiem que l’educació hauria de ser gratuïta perquè tots els nens i nenes poguessin tenir-ne. Molts infants deixen d’anar a l’escola perquè els seus pares ja no els hi poden pagar i una de les causes dels baixos ingressos dels pares està molts cops relacionada amb el canvi climàtic.

Els temporals els hi destrueixen les collites i les cases i no tenen diners per pagar-ho tot. Això és culpa nostra perquè seguim contaminant així que també podem ajudar-los contribuint a parar el canvi climàtic.

No hi ha ningú que vagi en contra d’això, però el govern no ajuda al fet que els nens i nenes tinguin una bona educació. Moltes ONG estan intentant fer un canvi, però si no ho canvia el mateix país tampoc poden fer pràcticament res al respecte. No sabem si són conscients que sense educació no es podrà tirar endavant el país, ja que els nens són el futur. Així que esperem que millori l’educació a Kenya.

En conclusió, molts infants no poden accedir a l’educació secundària perquè no tenen prou diners. Gran part de la gent no pot pagar-la perquè el canvi climàtic destrueix les coses i han d’invertir el que seria per educació en subsistència bàsica. S’ha de fer un canvi!

Fet per: Mariona Mojal, Joana Soley, Erik Hoffmann i Emili Miralles

close

El més recent