La cara més sostenible de la moda

15 views

Cada cop se’n parla més de les condicions en les que en les que es produeix la roba i es un compromís global començar a actuar pensant en el futur

La moda s’ha tornat algo esencial, encara que no li donem importància, ja que ens proporciona la roba de cada dia. La moda sostenible és un moviment i un procés que proposa un canvi a la indústria i en el sistema del tèxtil cap a una major totalitat ecològica, ètica i social.

Sembla un moviment nascut molt recentment tot i que per veure els seus inicis ens hauríem de remontar al 1960 -1970. Era una dècada on els drets dels treballadors i els drets animals van començar a ser un tema de lluita habitual. Gràcies als avenços de la tecnología, es va començar a prescindir del treball humà a fàbriques i a utilitzar teixits de qualitat inferior.

A Principis dels anys 40, alguns dissenyadors començaven a tractar amb materials sintètics, convertint-la en una gran indústria de contaminació per l’ús de pesticides i productes químics. A principis dels anys 60s, es va començar a detectar  la necessitat d’un canvi urgenti respecte a la producció.

La primera a parlar del tema va ser una bióloga Rachel Carson, en el seu llibre “Silent Spring” de 1962, on feia referència als usos de pesticides en les fibres tèxtils.

Avui dia, el moviment cap a una moda sostenible es considera com un dels punts més importants de la defensa del medi ambient. 

Les marques de moda sostenible, tenen el repte de continuar creant una moda estètica i ètica sense deixar de banda, dificultats a l’hora de produir el seu producte i oferir-lo a un preu just a nivell de qualitat i preu per als usuaris.

Després d’un any molt difícil a causa de pandèmia de la covid-19, la moda s’ha vist molt afectada, i ha decidit replantejar-se el seu model de funcionament, adaptant-se al públic i al bé del planeta; amb aquests 4 reptes per el 2021.

  • Una moda menys global i més local.
  • Produccions més controlades.
  • Utilitzar productes fets amb materials sostenibles.
  • Millorar les condicions del treballadors en fàbriques i téixits .

Max Carbonell, Janna Vila, Miró  Humet, Martina Morillas i Purav.

close

El més recent