La mobilitat sostenible a Barcelona

34 views

Barcelona busca noves formes de transport més sostenibles per al nostre planeta

Segons un estudi científic, un dia laborable a Barcelona hi ha un total de 4,7 milions de desplaçaments amb cotxe, el que equival a  3,4 desplaçaments per habitant.

Els transport més utilitzat a Barcelona és el metro el segon es el bus i en tercer lloc el cotxe.

Per obtenir més informació hem fet una enquesta a totes les persones del curs de 2n de l’ESO a l’Escola Pia Nostra Senyora i hem preguntat com venien a l’escola. I com era d’esperar un 43,5% de les persones venen a l’escola en metro, un 21% en autobús, un 20% caminant i el 15.5% restant en bicicleta, cotxe i altres.

Barcelona es convertirà en una superilla completa l’any 2030. Un de cada tres carrers de Sant Martí i Eixample es convertiran en un jardí de vianants, i les cruïlles es convertiran en places. O al menys aquesta és la intenció de l’actual govern municipal que presideix Ada Colau, que aquest dimecres va proposar el pla “Barcelona Super Hotel”.

El pla proposat inclou la reforma de 21 interseccions i 21 carrers de l’Eixample, que es convertiran en places i eixos verds, donant prioritat als vianants. L’objectiu del comitè és “renovar Pla Cerdà a el segle XXI”, crear més espais “sense contaminació, sense sorolls”, i guanyar espai per passejar, entretenir i consolidar els negocis locals.

close

El més recent