Internet genera el 2% de les emisios globals de CO2

29 views

Mirar una pel·lícula o pujar una foto a Instagram contribueix a l’emergència climàtica

Sabies que sempre que algú navega per internet està contaminant, ja que tot internet està associada a unes infraestructures físiques que per generar electricitat emeten gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. L’emissió de CO2 per l’ús de l’internet és del 2% del global, l’equivalent a tota la flota de Boeing 747. Cada minut s’envien 38 milions de missatges de WhatsApp, es miren 266.000 hores de vídeo a Netflix, 4,3 milions de vídeos a Youtube, etc. Per cada cerca a internet s’alliberen al medi ambient 0,2 grams de CO2.

Es requereix gran quantitat d’electricitat en les enormes centrals de dades, que poden arribar a mesurar 130.000m2 , aquesta electricitat és necessària per a l’alimentació i el refredament dels servidors ja que sense un refredament extern podrien arribar a cremar-se.

Per cada cerca que fem deixem anar 0,2g de CO2, tenint en compte que es fan 6 mil milions de cerques al dia s’alliberen, aproximadament, 1200 tones de CO2 al dia.

Totes aquestes dades són del 2019 i durant el 2020 va incrementar un en un 60% de malson, ansietat, insomni, claustrofòbia…..

A part de tot això totes les coses físiques relacionades amb internet contaminen, tot i que no es sap amb exactitud quan.

Per Luis, Mateu, Aitor y Rokiatou.

close

El més recent