El 20% de les deixalles de Catalunya és menjar que s’acaba malbaratant

38 views

Cada any es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que es podrien aprofitar. Com afecta això al medi ambient?

El 20% de les deixalles que llencem a Catalunya són menjar que comprem i s’acaba malbaratant. Cada any es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que es podrien aprofitar. El 58% d’aquest malbaratament  es produeix a les cases. En conseqüència podem dir que una persona, cada any malbarata 34,9 kg de menjar.

Segons uns estudis, el menjar que es llença a Catalunya podria alimentar a 500.000 persones durant 1 any.

Al centre Escola Pia Nostra Senyora no tenim una xifra exacta de la quantitat de menjar que malbaratem però si sabem com prevenir malbaratar-ne més del compte. Es malbarata, bàsicament el que no es mengen els alumnes. Per no malbaratar tant demanen més menjar els dies que més gent es queda a dinar i menys els dies que es queda menys gent. També es demana menys menjar quan toca alguna cosa que no agrada perquè és el que més s’acaba malbaratant.

Per produir la quantitat d’aliments que s’acaba llençant, cada any es fan servir 250.000 milions de metres cúbics d’aigua. El malbaratament de menjar no només afecta a la quantitat d’aigua que gastem sinó que també afecta a l’ús de sòl ja que ja moltes hectàrees de terra que acaben rebutjades i que es podrien aprofitar 

Per: Marta Casas Cervera, Marc Checa Lecha, Tomás Calvo Benitez, Carla Gallego Lancho

close

El més recent