Així es classifiquen els vehicles segons les seves emissions de CO2

24 views

Quan la gasolina es crema, es converteix en emissions de CO2 i és quan s’acumulen a la capa d’Ozó i provoquen el canvi climàtic. Això ha fet que els vehicles es classifiquin de més a menys en funció de les sevesemissions de CO2 

A l’hora de conducció els vehicles que contaminen més són els de diesel ja que el material que s’utilitza emet moltes emissions de CO2 en segon lloc estan els de gasolina. Aquest 2021  ha canviat respecte els altres anys i s’estableixen cinc categories de vehicles, segons el seu potencial contaminant: 

B: Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina habitualment matriculades a partir de gener del 2000 i de dièsel a partir de gener del 2006.

C: Turismes i comercials lleugers, classificats en el Registre de Vehicles com gasolina EURO 4 / IV, 5 / V o 6 / VI o dièsel EURO 6 / VI.

Eco: Aquesta adhesiu està destinada als turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies que siguin híbridos o propulsats per gas. Els híbrids utilitzen carburants i han de tenir una autonomia de més de 40 quilòmetres només amb electricitat.

Zero emissions: està destinada als vehicles elèctrics o híbrids endollables. 

Depend de la pegatina que tinguis (c,b,eco o zero emissions), has de pagar més o menys peatge.

Depèn de la pegatina que tinguis as de pagar més o menys diners als peatges

Per: Aran Gasull, Maria Gaye, Kodo Menila i Tina Martí

close

El més recent