La cosmètica natural com a recurs ecològic

/
20 views

La cosmètica natural va agafant més popularitat cada dia

Avui en dia, la cosmètica és molt important tant per a persones joves, com per a persones més grans, qui cada cop estan més interessades i introduïdes en aquest món. La cosmètica natural està cada cop més present en el nostre dia a dia, a causa del fet que la preocupació pels químics que porten els productes convencionals està creixent molt.

Segons l’article Deusto Salud, la cosmètica natural engloba tota classe de cosmètics que estiguin elaborats amb ingredients 100% naturals derivats de l’origen animal, vegetal i mineral. A més els seus ingredients no procedeixen d’organismes modificats genèticament.

Per confirmar la procedència dels ingredients dels cosmètics naturals s’utilitza la International Nomenclature Cosmetic Ingredient, abreviat com INCI. Aquesta és una nomenclatura obligatòria sobre els cosmètics imposada l’any 1999. En la majoria de països aquest indicador d’ingredients cosmètics ha d’aparèixer en els rètols dels productes.

El principal avantatge de la cosmètica natural és que no conté ingredients sintètics; són productes que en aplicar-se actuen amb menys agressivitat i per tant és el més recomanable. Si els envasos són biodegradables es redueix la contaminació en el medi ambient. Tampoc cal aplicar grans quantitats perquè faci la seva funció i tenen un efecte visible a curt termini, això se li suma que el risc perjudicial que té per a la salut és nul.

En canvi, un dels principals inconvenients és que el seu cost és molt elevat comparat amb els cosmètics convencionals, ja que és més difícil trobar ingredients naturals amb conservants vegetals i que la seva durada sigui igual de llarga que la dels cosmètics convencionals. El fet que no hi hagi aquests conservants, fa molt probable que durant la seva elaboració apareguin microorganismes i fongs, i que la seva data de caducitat és més pròxima perquè no hi ha conservants artificials, concretament el material que utilitzen són els greixos animals.

Fent una mirada general a aquesta situació podem concloure amb el fet que formem part d’un món on la contaminació i els recursos naturals, que són explotats dia rere dia, representen un fet rellevant per a les noves generacions i sobretot un inconvenient significatiu per a la salut del nostre planeta Terra. És per això que cada cop s’està prenent més consciència de la situació i es preveu que accions com per exemple la incorporació de la cosmètica natural a les nostres vides ajudarà a aturar aquest gran perill.

Per: P. García, E. Morón i H. Jané i Baiges

close

El més recent