Quines són les diferències entre el futbol americà i el futbol?

3 views

La nit del 7 del 2021 es va jugar la final de la super bowl, i arreu d’aquest esdeveniment, he volgut explicar les diferències que hi ha entre l’esport més vist d’Estats Units , el futbol americà i l’esport més vist a Espanya, el futbol.

Diferències principals

 • La primera diferència es pot observar en el camp. Si tu fas una fotografia des del cel per sobre d’un estadi de futbol americà veus això.
Resultado de imagen de cancha de futbol americano

I si fas el mateix procediment, però amb un camp de futbol veus això.

Resultado de imagen de cancha de futbol

Les diferències principals en els camps són molt bàsiques, les línies.

 • Per què és així el camp de futbol americà?
  • Un camp de futbol americà reglamentari té entre 100-130 iardes de llarg i 50-100 d’ample, és a dir, un rectangle d’uns 110m de llarg per 50m d’ample. Aquests camps tenen marques cada 5 iardes i en tots dos extrems es troben les línies de meta o gol, que senyalitzen les entrades a les zones de fons (d’uns 9m).
 • Per què és així el camp de futbol?
  • El camp de futbol, és un rectangle que segons la FIFA, la mesura mínima que pot tenir és 45 m x 90 m, mentre que la màxima és 90 m x 120 m; està dividit per una línia al mig. Just al centre d’aquesta línia podem observar un cercle el qual es fa servir per treure quan comences el partit o et marquen un gol. Si anem cap a la dreta o l’esquerra podem observar dos mig rectangles amb un punt a dins i un semicercle, el petit és l’àrea petita que és la limitació d’on pot treure el porter quan la pilota surt per fora de porteria i el mig rectangle gran serveix per indicar al porter fins on pot agafar la pilota amb les mans. El semicercle serveix per indicar on s’han de posar els jugadors quan hi ha un penal. Si seguim observant veiem a cada extrem uns semicercles que formen l’àrea del córner. L’àrea que envolta la porteria ha de ser de 5,5 m d’ample x 7,32 m de llarg. Les àrees grans d’una pista de futbol compten amb un ample de 16,5 m i 40,3 m de llarg. El punt de penal ha de tenir des de la línia d’arc fins al punt del llançament penal ha d’haver-hi 11 metres de distància.
 • La segona diferència és la puntuació:
  • Per marcar en futbol americà hi ha dues maneres, depenent de com i quan facis el marcatge, aquest valdrà més o menys punts. La primera manera, coneguda com a touchdown. Consisteix a travessar la línia de meta amb la pilota en possessió, mentre que l’altra requereix llançar la pilota amb un cop de peu entre els dos pals verticals de gol.
  • Al futbol, la pilota ha de passar completament la línia envoltada per uns pals en vertical i un travesser en horitzontal perquè sigui gol.
 • La tercera diferencia més vistosa son els jugadors:
  • Tots dos esports es jugen amb dos equips rivals d’11 jugadors cadascun. Mentre que en el futbol l’objectiu dels jugadors en dos equips és el mateix, en el futbol americà es designen en cada plantilla 3 equips diferents que van rotant: 11 atacants, 11 defensors i 11 de l'”equip especial”
 • La quarta que es podria relacionar amb els jugadors és la vestimenta.
  • Al futbol americà: porten moltes proteccions com cascos, muscleres, etc.
 • Al futbol només es porten espinilleres, i si ets un cas especial i acabes de sortir d’una lesió de la cara t’has de protegir.
 • La cinquena són les pilotes amb les que es juga:
  • Futbol americà: És de goma inflada i està recoberta de cuir o goma. Té forma d’esfera allargada i pesa entre 397 i 425 grams.
 • Futbol: Pilota de cuir amb forma esfèrica i un pes d’entre 396 i 453 grams.
 • La sisena és la duració dels partits.
  • Futbol americà: Quatre períodes anomenats «quarts» de 15 minuts cadascú. Entre els dos primers temps i els dos últims hi ha un període de descans de quinze minuts.
  • Futbol: Dues meitats de 45 minuts amb un descans de 15 minuts a la meitat. 

I aquestes són les diferències principals entre el futbol i el futbol americà.

Per: J. Vázquez

close

El més recent

Està passant: el racisme

El programa ‘Salvados’ va emetre un programa dedicat a les situacions racistes que pateixen certs col·lectius