Explota el segon prototip de coet de SpaceX

43 views

Explota el Starship SN9 durant l’aterratge després d’una dura prova, on el prototip va arribar als 10 km d’altitud

Vídeo de la retransmissió en directe de la prova del Starship SN9.

El passat dimarts 2 de febrer, SpaceX, l’empresa del polèmic Elon Musk, va realitzar una prova d’altitud del prototip de coet Starship SN9, al comtat de Cameron, a Texas. Malauradament, a l’hora de l’aterratge, el prototip, no va tenir la suficient potència per aterrar i finalment va topar contra el terra, explotant en l’acte.

El projecte Starship és un pla de futur de l’empresa SpaceX, per tenir un coet que tingui la potència per arribar a la lluna i a Mart, i que a la vegada fos reutilitzable.

Aquesta no és la primera vegada que un prototip explota. El passat 9 de desembre del 2020, el SN8 també va explotar a l’hora de l’aterratge. Així i tot, l’empresa va al·legar, que la prova havia sigut tot un èxit, ja que s’havia après molt dels errors.

Vídeo de l’explosió del prototip SN8.

La prova va transcórrer amb normalitat, el SN9 va arribar als 10 km gràcies als tres innovadors motors Raptors i un cop estava al punt més alt, els tres motors es van apagar i va començar el descens. Fins aquell moment, tot anava perfectament, però quan el prototip ja s’apropava a terra, suposadament dos dels tres motors s’havien d’encendre per reduir la velocitat i tenir un aterratge net.

Però en el moment de la veritat la cosa no va anar com es pensava, i un dels dos motors va fallar, provocant, que el coet no pogués reduir la velocitat i acabés xocant contra el terra.

Encara que no ho sembli, SpaceX és expert en aterrar coets. I ho demostra amb els Falcon 9, que són els primers coets gairebé cent per cent reutilitzables. Els Falcon 9 tenen la capacitat de portar fins a 22,800 kg a l’òrbita baixa de la terra i tornar.

La idea principal de la companyia és poder abaratir al màxim els preus dels enlairaments, i la millor manera de fer-ho, és amb coets reutilitzables.

Vídeo dels coets Falcon 9 aterrant després d’una missió.

SpaceX espera poder fer servir el Starship per portar el primer turista a la lluna, aproximadament l’any 2023. I esperen portar les primeres persones a Mart, l’any 2030.

De moment totes aquestes dates, són molt llunyanes, i caldrà esperar, però el proper pas no trigarà massa en arribar, ja que l’empresa ha anunciat que el prototip Starship SN10 ja està preparat per la propera prova.

Per: P.Colomer

close

El més recent

Racism in sport

What is racism? Before starting this topic, it is best to know what racism is, since