La tecnologia i la seva gran influència en els petits mercats

22 views

Un pas endavant per a la nova era digital i per a la humanitat

Actualment la humanitat està passant per una situació excepcional, una pandèmia. La Covid-19 ha canviat en tots els aspectes la nostra realitat per a una de més complexa on, el canvi i la resiliència seran factors claus per a no estancar-nos i poder seguir endavant en la mesura del possible. I és per aquest motiu que observem l’entorn i ens fixem en la manera com els petits comerços, sectors especialment afectats per a aquesta situació, s’enfronten dia rere dia per a la seva pròpia subsistència.

Els comerços s’han vist obligats a evolucionar i han hagut de recórrer al sector de la tecnologia a causa a la situació a la qual s’enfronten. La Covid-19 ha marcat un abans i un després en el sector comercial de tot el món, millorant així, la capacitat de facilitar els seus productes als clients mitjançant aspectes com la venda online. Aquestes noves formes de comerç els han ajudat a poder tirar endavant i a no veure’s obligats a tancar.

Molta gent està a favor de la compra i venda online. Gràcies a aquesta moltes persones amb capacitats motrius reduïdes han pogut fer les seves compres amb molta més facilitat. D’altres, veuen un avantatge en l’estalvi de temps, a causa del fet que la compra online proporciona una experiència més curta a l’hora de fer la compra. És per aquestes raons que cada cop més persones s’estan sumant al canvi, que com a conseqüència té un impacte positiu en el sector comercial.

Les tecnologies ens han fet evolucionar al llarg del temps i, més avui dia, amb la situació que estem vivint com hem comentat prèviament. Hi ha hagut una gran millora en relació amb la pandèmia que estem vivint i s’ha hagut de recórrer a les noves tecnologies per tirar endavant. Un exemple seria la creació de webs.

Gràcies a aquestes, en la gran majoria del comerç s’ha pogut dur a terme la venda dels productes via online i això ha afavorit l’obertura dels comerços que han estat perjudicats per la situació actual com s’ha explicat anteriorment. A partir d’aquesta eina s’han anat introduint més termes digitals per agafar el ritme de la vida quotidiana, com ara les reunions telemàtiques, que m’és d’un sector ja les feia servir, però ara s’utilitzen més sovint. Gran part dels treballadors de les empreses estan fent la seva feina des de casa i utilitzen aplicacions com és el cas de Skype, Zoom, Google Meet, etc., per poder continuar amb els seus encàrrecs i que no perden diners.

També els ciutadans han hagut de recórrer al pagament online, tant a través de la targeta com d’aplicacions; per exemple, la més utilitzada per la gent és el Bizum i això ha fet que els pagaments en efectiu gairebé s’han reduït i això ha contribuït que els contagis disminueixin.

S’ha de destacar que el més important i el que més benefici té en el comerç avui dia és la tecnologia, però concretament la venda online i les reunions telemàtiques perquè sense això no haurien pogut continuar endavant amb els seus negocis.

Per: P. García, E. Morón i H. Jané i Baiges

close

El més recent

Està passant: el racisme

El programa ‘Salvados’ va emetre un programa dedicat a les situacions racistes que pateixen certs col·lectius