Anti wrinkle surgery. Beauty young woman injection. Facial treatment.

L’àcid hialurònic: la nova tendència estètica

/
41 views

L’àcid hialurònic és la tendència estètica, no quirúrgica, més demandada. Actualment, la seva demanda s’ha vist incrementada un 10%, concretament el 60% dels tractaments estètics facials que es practiquen a Espanya, a diferència dels 40% de les intervencions quirúrgiques. Els no quirúrgics més demandats són la toxina botulínica i l’àcid hialurònic, que suposen entre tots dos el 60-65% del total. 

Són les dones els qui, avui dia, demanden de manera majoritària aquest tipus de tractaments, encara que cada vegada més homes s’animen a provar-los. El rang d’edats és tan ampli que abraça des de joves a partir dels 30 anys fins a pacients que superen els 80.

Què és exactament l’àcid hialurònic? 

Parlem d’una substància que es troba de manera natural en nombrosos teixits i òrgans del cos humà. Una de les propietats d’aquesta substància més destacables són, la capacitat d’atraure i retenir líquids, que fa que els teixits es mantinguin òptims en el nostre organisme. 

Quan envellim, la seva presència en el cos disminueix progressivament, i com a resultat, la pell perd hidratació, elasticitat, fermesa i finalment l’aparició d’arrugues. Per això l’àcid hialurònic s’ha convertit en un dels productes estrella en el món de la cosmètica i  en la medicina, on cada cop més s’inclou en els diferents tractaments i teràpies de medicina regenerativa i traumàtica i altres àrees on abasta les ciències mèdiques.

L’àcid hialurònic també ha tingut una gran repercussió sobretot, a través de les xarxes socials i els mitjans digitals. Nombroses models de prestigi i conegudes “influencers”, afirmen la seva implicació en aquests tractaments estètics i admeten la gran eficàcia i satisfacció amb els seus fans i seguidors. 

Així doncs l’àcid hidràulic és una tècnica d’intervenció eficaç i ràpida, però no del tot segura; existeixen casos on els pacients resulten ser incompatibles amb l’entrada d’aquest fàrmac a l’organisme, provocant així greus problemes en la salut, entre ells, reaccions al·lèrgiques, hematomes, envermelliment de la zona… Per això és fonamental acudir a un bon especialista que ens realitzi un bon estudi clínic abans d’injectar-nos la substància.   

Tanmateix, els usos i les tècniques on se’ns pot aplicar aquesta substància de manera més eficaç i òptima depenen sempre, del que es vulgui aconseguir com a pacients.

Els tractaments més comuns són els de farciment, és a dir, l’àcid hialurònic injectable. Van des d’emplenar fins a modificar lleugerament les faccions. La manera d’aplicar-ho és a través de micro-agulles ultra-precises. És un procés que sempre ha de ser realitzar en bones mans, és a dir,  çun professional que s’hagi especialitzat en aquest tipus de tècnica, ja que les àrees on s’injecta la substància són molt sensibles i han de ser tractades amb molta cura i precisió. Amb aquesta tècnica es pot arribar a modificar el contorn de la cara, com en el cas del nas, molts professionals ho recomanen per si el pacient vol estalviar-se la “rinoplastia” ja que amb la tècnica de l’àcid hialurònic no cal una recuperació posterior i no és tan dolorosa.

Una altra tècnica molt famosa però alternativa i una mica més invasiva és la de l’aixecament de les celles amb fils espiculats específics. Es coneix com la tècnica “Foxy eyes” i consisteix a col·locar fils tensors que s’insereixen des de l’exterior de la cella cap a la templa, de manera que aconsegueixen reposicionar les celles i aixecar-les uns quants mil·límetres. 

La tècnica “Hialesmas” és una tècnica utilitzada per recuperar el volum perdut en els pòmuls sense haver de passar pel quiròfan. Consisteix ainfiltrar una espècie de “coixinets” d’àcid hialurònic concentrat i de diferents densitats i concentracions en els pòmuls.

La “Infiltració ceft” és una tècnica que ajuda a neutralitzar les arrugues dinàmiques, que es formen amb el moviment dels músculs facials al front, bings, peus de corb… i es pot resoldre mitjançant la injecció d’àcid hialurònic en els lligaments facials de la pell, el que els permet corregir i mantenir l’expressivitat de la gesticulació i el dinamisme d’aquestes àrees.

La “perfiloplastia”, intenta millorar el rostre de perfil, donant lloc a la pèrdua de volum facial. Aquesta tècnica consisteix en petites injeccions a la barbeta i la mandíbula inferior.

Finalment, s’ha de donar suport a aquestes pràctiques sempre i quan siguin realitzades per un professional. Existeixen nombrosos casos on pacients insatisfets, es queixen de la mala execució de les diferents tècniques, provocant així severes seqüeles i danys irreparables on s’ha vist directament afectada la seva salut, tant física com mental. És important prendre precaució i cuidar-nos molt, sempre en les millors mans.

Per: H. Jané i P. Garcia

close

El més recent

Està passant: el racisme

El programa ‘Salvados’ va emetre un programa dedicat a les situacions racistes que pateixen certs col·lectius