Han servit d’alguna una cosa les restriccions?

/
56 views

Després d’un mes i escaig des de l’aplicació de les noves mesures, volem saber si realment han funcionat

Aquesta setmana ja fa 33 dies del tancament de la restauració i la prohibició de les reunions de més de 6 persones i 22 dies de l’aplicació del toc de queda. Després que en els últims dies els casos de coronavirus augmentessin exponencialment. Després de gairebé un mes amb aquestes mesures, ens preguntem: han funcionat?

Per saber si realment han estat útils, hem de mirar les dades, abans i després de l’aplicació de les mesures. Si ens fixem en Catalunya, abans de les restriccions es registraven entre 4000 – 6000 casos al dia, als 2410 casos que es van registrar el passat divendres 13. Si observem la Taxa Reproductiva Efectiva (Número persones contagia un positiu), fa un mes estava en aproximadament un 1.6Rt i actualment estem tenim un 0,8Rt. D’aquesta manera hem observat que les xifres de contagis van a la baixa.

(Gràfica de les dades sobre la Covid-19 a Catalunya)

En veure aquestes dades, ens adonem que les mesures, en certa manera, són molt efectives, ja que Catalunya ha aconseguit parar radicalment l’augment de casos. Estem en un moment de la història en què hauríem de ser més altruistes, deixar de pensar tant en nosaltres i pensar més en la gent que està donant la seva vida per salvar-nos. Sabem que hi ha molts sectors que estan patint molt econòmicament amb les restriccions, però hem de ser conscients que el que intenten fer aquestes mesures, és evitar un nou confinament total, que encara seria més perjudicial per a l’economia.

Amb aquestes dades ens adonem que a banda que les mesures siguin molt dures i ens retallin certs drets, han aconseguit fer baixar els contagis. Nosaltres creiem que no ens hem de queixar, ja que gràcies a aquests fets estem salvant vides i a més a més estem fent més lleugera la pandèmia pels sanitaris.

Per: P. Colomer i J. Vazquez

close

El més recent

Racism in sport

What is racism? Before starting this topic, it is best to know what racism is, since