12 detinguts, 30 ferits i saquejos a la primera nit de protestes a Barcelona

Pau Colomer i Jan Vazquez

41 views

Certs sectors de la manifestació van començar a llençar pedres, tanques, ampolles, petards, bengales de fum i objectes de pes considerable

El passat divendres 30 d’octubre, va tenir lloc la primera d’un seguit de manifestacions en contra de les mesures anticovid, que han arribat fins al dia d’avui. La manifestació convocada per les 17:00 a la plaça Sant Jaume, va començar pacíficament fins que un sector dels manifestants van començar a enfrontar-se amb la policia, al començament van tirar petards i bengales, va acabar amb el llançament de pedres, tanques metàl·liques i objectes de pes considerable.  La protesta va finalitzar amb 13 detinguts i 30 ferits.

Les ideologies dels manifestants eren molt diverses, es creu que van assistir des de persones simpatitzants de l’esquerra independentista, negacionistes de la Covid-19 fins a grups d’extrema Dreta.

 

https://www.instagram.com/p/CG_AL1Iq657/?utm_source=ig

La manifestació va començar pacíficament a les 17:00, en aquells moments l’ambient era tranquil, només se sentien crits com “Llibertat”, “Govern dimissió”, “Volem treballar” i “El pueblo unido jamás será vencido”. Tenim constància que la majoria de gent anava amb mascareta, tot i que hi havia persones de sectors negacionistes que no en portaven.  

A partir d’aproximadament les 18:00, certs sectors de la manifestació van començar a llençar pedres, tanques, ampolles, petards, bengales de fum i objectes de pes considerable. A partir d’aquells fets la manifestació estava dividida en dues parts, la part que s’enfrontava als mossos d’esquadra i la part que estava més al fons de la plaça que protestava pacíficament. 

Aleshores van començar unes persecucions de policies i manifestants pel barri gòtic. Finalment alguns grups reduïts de manifestants van començar a saquejar botigues com el Decathlon.

close

El més recent

Està passant: el racisme

El programa ‘Salvados’ va emetre un programa dedicat a les situacions racistes que pateixen certs col·lectius