És just el tancament dels bars?

/
71 views

El passat 14 d’octubre el govern de Catalunya va anunciar que els bars i restaurants haurien de romandre tancats durant 15 dies. Aquestes restriccions formen part d’un paquet de mesures aprovades amb l’objectiu de reduir els casos de Coronavirus a Catalunya, que en els últims dies havien anat en augment.

D’aquesta manera ens plantegem: És just el tancament dels bars? O realment l’augment de contagis és degut a una altra cosa?

Per intentar respondre aquestes preguntes, portem dues opinions diferents sobre el tema.

Jan Vazquez:

Jo crec que és una mesura bastant dràstica, ja que els llocs de restauració són necessaris. Si es prenen les mesures correctes, és poc probable infectar-se.

Estic en contra que es tanquin, ja que són les persones les que en fan un mal ús i no els locals de restauració; a més a més molts altres llocs públics són oberts com els centres comercials, els “gyms”,etc .

Per què allà sí que es controla la gent i als bars i restaurants no?

Llocs més concrets com els transports públics on no es prenen les mesures correctes, tothom va al que va i no es centra en la distància, jo vaig sempre en transport públic i fa 5 mesos i mai m’he infectat, per què?, perquè controlo les distàncies, porto la mascara i porto un gel a la motxilla.

Pau Colomer:

Des del meu punt de vista els bars sí que han d’estar tancats, quan parlem del sector de la restauració, és un sector molt complicat de tractar amb la Covid-19, perquè quan tu vas a un restaurant o un bar, és un espai de temps en el que no mantens ni la distància de seguretat, no portes mascareta i a sobre ingereixes aliments… Aleshores estem parlant d’un moment en el qual estem totalment desprotegits.

Però realment la culpa no és del sector, sinó dels seus clients, perquè en els darrers dies hem vist com en alguns bars, hi ha grups de gent de més de 6 persones, quan ja sabem que estan totalment prohibides les trobades de més de 6 persones. A mi em sembla que tancar només els bars i els restaurants, però a la vegada mantenir centres comercials i el transport públic oberts, és una mesura inútil.

Mirant les dues opinions, creiem que el millor seria, tancar-ho tot o no tancar res, perquè si la gent no està als bars, estarà als centres comercials fent cua. Nosaltres creiem que no és culpa del sector, sinó de la gent, perquè no saben comportar-se. Encara que els bars haurien de controlar-ho bastant més.

close

El més recent