Qui són Anonymous i què han fet?

a Actualitat/Vida

Després de 3 anys en silenci, Anonymous surt a la llum per intentar destapar a tots els opressors a causa de la mort de George Floyd

Anonymous és una organització internacional secreta de ciberactivistes. Ningú sap qui son ni on trobar-los. No poden ser rastrejats.

Perquè són tan importants? Perquè no només són ciberactivistes sinó que també son hackers que ho poden fer tot. El seu lema és: “Som Anonymous. Som una legió. No perdonem. No oblidem. Espera’ns”.

Es prenen molt seriosament aquesta organització ja que s’han posat amb gent que és difícil posar-se en problemes. Han hackejat governs, han acabat amb llocs de pornografia infantil, acabat amb moviments, exposat empreses corruptes i poderoses…

Portaven tres anys desapareguts, havien fet petites coses però  no havien llençat cap vídeo amb declaracions amb l’emblemàtica mascara acompanyada de la veu distorsionada fins el dijous passat que van enviar un video al departament de policia de Minneapolis. Al video explica que son un sistema que hauria de servir per protegir i que només serveix per oprimir així que intentaran treure informació secreta a la llum i exposaran els seus crims al món.

El que està passant actualment a EEUU amb #GeorgeFloyd és molt més important del que sembla. S’estan repetint molts patrons d’alguna cosa que va passar al 2011 a Tunisia on també va participar Anonymous. En els dos casos tenim tres factors comuns; Un home que representa a tota una part de la població oprimida, la policia que és l’opressor i la impunitat (que provoca la indignació). Si ho agrupem tot ens dona un moviment social.

Anonymous son activistes que també busquen un canvi i lluiten pels oprimits, però ells tenen més influència ja que poden donar a la llum molta informació que nosaltres no podem.

Hola, em dic Alba soc de Barcelona barri de Poblenou i tinc 15 anys, ara mateix estic fent el Batxillerat Social Econòmic a l' Escola Pia Nostra Senyora. Una de les coses que més m' agrada fer és patinar, faig patinatge des de 2n de primària i som les primeres de Catalunya. També una de les coses que m' agrada fer dia a dia és escoltar música.

Hola, me llamo Alba soy de Barcelona del barrio de Poblenou y tengo 15 años, ahora mismo estoy haciendo el Bachillerato Social Económico en la Escola Pia Nostra Senyora. Una de las cosas que mas me gusta hacer es patinar, hago patinaje des de 2ndo de primaria y somos las primeras de Catalunya. También una de las cosas que me gusta hacer en mi dia a dia es escuchar música.

Hi, I'm Alba and I'm from Barcelona's neighbourhood Poblenou and I'm 15 years old, now I'm in my first year of Social Baccalaureate in Escola Pia Nostra Senyora. One of the things that I like to do the most is roller skating, I've practicing it since 2nd year of school and we are the 1st of Catalonia. Also one thing that I like doing in my daily life is listening to music.