Es temporers treballant / Imatge de David Ebener

El futbolista Keita Baldé lloga un edifici on s’hi allotjaran els temporers de Lleida

a Actualitat/Vida

Molts dels hotels de la ciutat han rebutjat acollir-los, fet que ha estat denunciat per diverses associacions antiracistes

Durant els pròxims dies, un seixantena de temporers que treballen en camps e fruita de Lleida, s’allotjaran en un edifici llogat pel futbolista del Mònaco, en Keita Baldé. Davant de la negativa dels hotelers de la ciutat d’allotjar-los, la seixantena de treballadors dels camps de cultiu que dormen al carrer ja tenen un lloc per viure, si més no, temporalment. Tot i que el jove d’origen senegalès s’oferia  pagar tot el cost de l’estada, s’hi han negat taxativament. Algunes associacions antiracistes ja han denunciat aquest fet públicament i han demanat a les administracions que intercedeixin en el cas. 

El futbolista d’Arbúcies ha apostat per aquesta solució provisional fins al setembre, a l’espera que l’espai es condicioni i s’abasteixi dels material i instal·lacions essencials. L’edifici fa temps que està deshabitat i cal renovar banys, adquirir matalassos i posar-hi dutxes, a més de garantir un bon subministrament tant d’aigua com de llum. 

 Tot i això, un hotel dels afores de Lleida i un casa de colònies Juneda s’han ofert a acollir part dels temporers. Ambdues opcions han estat descartades per la gran distància que hi hauria amb els camps de fruita on treballen.

Hola, em dic Pau ! Sóc alumne del batxillerat humanístic a l'EPNS de Barcelona. Els meus hobbys són llegir novel·la històrica i escriure poemes i petits contes. La meves passions són la literatura i la poesia. M'agrada mantenir-me informat constantment. Em considero una persona vital, passional i enèrgica.

Hola, me llamo Pau ! Soy alumno del bachillerato humanístico en la EPNS de Barcelona. Mis hobbys son leer novela histórica y escribir poemas y pequeños cuentos. Mis pasiones son la literatura y la poesía. Me gusta mantenerme informado constantemente. Me considero una persona vital, pasional y enérgica.

Hello, I'm Pau ! I am a student of the Humanistic Baccalaureate in the EPNS school in Barcelona. My hobbies are reading historic novel and writeing poems and little storys. My passions are literature and poetry. I like to be informed constantly. I'd decribe myself as a vital, passional and energic person.