El món de l’esport aplica noves mesures

a Actualitat/Esports

Què es pot fer i què no es pot fer en aquestes alçades del confinament?

Després de dos mesos de confinament, la Generalitat de Catalunya ha decidit crear unes mesures de desconfinament esportiu per quan els municipis catalans estiguin a la fase 1. Aquestes mesures seran diferents depenent si ets una persona esportista per oci o si ets un esportista federat.  

La gent que no està federada, podrà fer activitat esportiva a l’aire lliure sempre que sigui individualment o bé amb un màxim de dues persones, respectant sempre les distàncies de seguretat. A part, també és possible disposar d’un entrenador personal per persona, és a dir, aquest entrenador només podrà estar amb un ciutadà.

Finalment, cada club haurà de gestionar els seus horaris tenint en compte diversos factors, que són: desinfectar el material utilitzat, no es pot omplir més d’un 30% de l’aforament de l’entitat, queda prohibit l’ús de vestidors i dutxes i per últim, mínim estar a dos metres de cada persona.

Per altra banda, els esportistes federats, professionals o d’alt nivell, consten de mesures diferents. En el cas dels esportistes federats, podran sortir del municipi respectant les regions sanitàries sempre que sigui per sortir a fer esport. En el camp dels esportistes d’alt nivell, poden anar a fer exercici al Centre d’Alt Rendiment, Centres De Tecnificació i als Centres Especialitzats De Tecnificació.

També, a l’hora d’entrenar de manera individual, disposen de les mateixes mesures que els no federats. Els esportistes de lligues professionals, poden anar a les instal·lacions del seu club esportiu sense tenir en compte el desplaçament geogràfic necessari. Per últim, a diferència dels altres esportistes, poden fer entrenaments en grups de com a màxim 10 persones per tal de fer una preparació més específica.

Per posar-nos més en la matèria hem demanat a una persona que ens explicarà de primera mà com es viu l’esport d’alt nivell en confinament.

“M’ha costat mantenir l’estat físic durant el confinament”

PERE ROVIRA, UN ADOLESCENT QUE JUGA A TENNIS AL CENTRE D’ALT RENDIMENT ESPORTIU DE SANT CUGAT, SOBRE LA DESESCALADA I EL CONFINAMENT 

Pere Rovira és un noi de setze anys que juga al Cercle Sabadellès, un club de tenis. Simultàniament, també entrena i estudia al Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat. És per això que hem decidit fer-li una entrevista per a conèixer més a fons com està vivint la desescalada i la tornada a les pistes.

Quina era la teva rutina diària durant el curs?

Em llevava a les 6h i anava cap al tren. Començava a entrenar a les 7:50h a pistes de tenis fins a les 9:30h. Després a les 10h tenia classes fins a les 12:30h, i entrenava fins a les 14h. Llavors de 14h fins a 15:15 és el temps que tenim per a dinar allà al CAR. A les 15:15h tornem a començar classes fins a les 17:55h i després entrenem de 18h fins a les 20h.

Quan fa que vas tornar als entrenaments després del confinament?

Bé, jo vaig tornar d’una forma una mica “clandestina” però farà dues setmanes aproximadament.

Quines mesures ha adoptat el teu club per tal de seguir les restriccions?

Bé, com els clubs no podien obrir encara, hem estat entrenant a una pista de casa d’un entrenador. Tot i això, seguint la norma dels dos metres de distància.

Com ha afectat la quarantena al teu estat físic? Has seguit algun sistema per intentar mantenir-lo? Quantes hores hi has dedicat?

Jo estava fent feina, i jugava contra la paret del pàrquing a tenis, però els meus veïns es van queixar i vaig haver de parar.

T’ha costat mantenir la constància?

Sí, m’ha costat. Però bé, ara estic tornant i fins ara estava entrenant dues hores. Però la setmana que ve els dimarts i els divendres ja començo a entrenar cinc hores com normalment feia.

Què opines com a esportista d’elit sobre les fases de la desescalada en el teu entorn?

En el món de l’esport? Jo penso, que en el meu cas del tenis, que no deixin jugar quan estem a vint metres de distància fins ara ho trobo malament, però ja trobo bé que es vagi fent de mica en mica, perquè com hi hagi un altre brot serà una catàstrofe.

T’ha afectat en alguna altra mesura la pandèmia?

Tenia el Campionat d’Espanya a Saragossa al Juliol, se’ns ha anul·lat… Bé, se’ns ha posposat fins al 10 d’agost. No, perdona, del 15 al 20 d’agost.

T’has mantingut en contacte amb els teus companys del cercle?

Sí, amb l’equip ens hem mantingut en contacte, cada dia parlàvem, i vam fer un vídeo perquè la gent es quedés a casa.

Fet per: Carla Brugarolas, amb la col·laboració de Gerard Baldutzzi, Marta Casas, Elena Ramos i Marta Pando, redactors de La Salle Report

Hola! Sóc la Carla, tinc 15 anys i estudio primer del Batxillerat Social a l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. Els meus esports preferits són el tenis i el pádel, però amb el que més gaudeixo veient és el futbol. M'agrada dedicar el meu temps lliure a llegir i a estar amb els meus amics. Els meus llibres preferits són els de Harry Potter, tot i que també m'apassionen les pel·lícules basades en aquesta saga.

Hola! Soy Carla, tengo 15 años y estudio primero de Bachillerato Social en Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. Mis deportes favoritos son el tenis y el pàdel, pero con el que más disfruto viendo es el futbol. Me gusta dedicar mi tiempo libre a leer y a estar con mis amigos. Mis libros favoritos son los de Harry Potter, aunque también me apasionan las películas de esta saga.

Hey! I'm Carla and I'm 15 years old, I study Batxillerat Social in Escola Pia Nostra Senyora in Barcelona. My favorite sports are tennis and pàdel, but the one I most enjoy watching is football. I like spending my free time with my friends or reading. My favorite books are Harry Potter, even though I also enjoy watching the films about this saga.

El més recent de

Anar a dalt