Bernie Sanders en un acte de campanya

Bernie Sanders abandona i Joe Biden serà el candidat demòcrata a la Casa Blanca

a Actualitat/Vida

L’exvicepresident i candidat oficialista serà el rival de Trump a les properes eleccions

Bernie Sanders ha anunciat que es retira de la campanya electoral per decidir el candidat del Partit Demòcrata a les eleccions presidencials nord-americanes del proper 3 de desembre.

Ara mateix, la tria havia de ser una simple dicotomia entre el senador per l’estat de Vermont per una banda i l’exvicepresident de l’etapa Obama i candidat oficialista del partit, Joe Biden, per l’altra. Amb la renúncia de Sanders, Biden serà proclamat finalment candidat i futur rival de Donald Trump. 

El candidat a la Casa Blanca, Joe Biden

Bernie Sanders partia com a favorit a l’inici de campanya, però amb el pas dels mesos Biden ha anat guanyant terreny. En les últimes setmanes Biden ha guanyat les primàries als estats d’Arizona, Florida i Illinois; enmig de més renúncies com les de la senadora per Massachusetts Elizabeth Warren, el jove exalcalde de South Bend Pete Buttigieg i el multimillonari Bloomberg. Aquesta situació de desavantatge progressiu sumat a la crisi sanitària provocada per la COVID-19, han portat Sanders a prendre aquesta decisió que ha anunciat a través d’un vídeo que ha penjat a les seves xarxes socials, en el qual ha aprofitat per donar molts ànims a la població nord americana. 

Vídeo on Bernie Sanders ha anunciat la seva renúncia

Sanders s’havia guanyat la rancúnia de l’establishment amb el seu discurs innovadorament progressista i socialdemòcrata. Tot i que aquest to hagi espantat a molts americans, que no el veien com a alternativa real a Trump, ha aconseguit posar de relleu una nova forma de fer política al centre del debat polític nord-americà. Aquest és el segon cop que perd l’oportunitat de formar part de la carrera presidencial, després de que le 2016 li passés el mateix però en aquella ocasió contra Hillary Clinton.

Tags:

Hola, em dic Pau ! Sóc alumne del batxillerat humanístic a l'EPNS de Barcelona. Els meus hobbys són llegir novel·la històrica i escriure poemes i petits contes. La meves passions són la literatura i la poesia. M'agrada mantenir-me informat constantment. Em considero una persona vital, passional i enèrgica.

Hola, me llamo Pau ! Soy alumno del bachillerato humanístico en la EPNS de Barcelona. Mis hobbys son leer novela histórica y escribir poemas y pequeños cuentos. Mis pasiones son la literatura y la poesía. Me gusta mantenerme informado constantemente. Me considero una persona vital, pasional y enérgica.

Hello, I'm Pau ! I am a student of the Humanistic Baccalaureate in the EPNS school in Barcelona. My hobbies are reading historic novel and writeing poems and little storys. My passions are literature and poetry. I like to be informed constantly. I'd decribe myself as a vital, passional and energic person.

El més recent de

Anar a dalt