La ràdio: un món per explorar

a JR Go

Alguns periodistes Junior participen en un taller de ràdio a la Blanquerna

El passat 6 de febrer, el perioidista de Nostra Senyora Report, Pau Bernet, va tenir l’oportunitat de poder assistir a un taller de ràdio formativa gràcies a Junior Report. El taller es va fer als estudis de ràdio que tenen els estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat de Blanquerna. També van participar-hi altres periodistes Junior de les redaccions de FEDAC Report, STM Report, Andreu Nin Report i l’Estonnac de Tarragona Report.

Després d’una divisió dels participants en redaccions, i amb l’ajuda del periodista i professor de Periodisme a la Blanquerna Joan Maria Claveguera, també ex-director de Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies, s’havia d’elaborar un petit noticiari de fets i esdeveniments que formessin part de l’actualitat informativa en aquell moment. Un cop tots els membres de cada redacció tenien assignada una secció concreta, com per exemple esports o política, començava una recerca d’informació en diferents mitjans de comunicació digitals per tal de poder elaborar un parell de notícies, que farien referència a dos notícies d’aquell mateix dia.

Algunes imatges del taller de ràdio

Un cop redactades, l’emoció es trasllada a l’estudi de ràdio, on gravaran un programa radiofònic i en el qual relataran les mateixes notícies que havien escrit. I, com si fossin periodistes de debò, entremig de magnífics consells sobre com projectar la veu, van gravar unes breus rondes informatives, polides i endreçades, les quals van resultar ser tot un èxit.

Aquest taller va permetre a tots els partcipants endinsar-se en aquest món tant interessant com és la ràdio. L’experiència els va resultar immensament grata i profitosa. I que ningú es pensi que es cosa fàcil, perquè no ho és!

És molt més complicat del que pensem!

Tags:

Hola, em dic Pau ! Sóc alumne del batxillerat humanístic a l'EPNS de Barcelona. Els meus hobbys són llegir novel·la històrica i escriure poemes i petits contes. La meves passions són la literatura i la poesia. M'agrada mantenir-me informat constantment. Em considero una persona vital, passional i enèrgica.

Hola, me llamo Pau ! Soy alumno del bachillerato humanístico en la EPNS de Barcelona. Mis hobbys son leer novela histórica y escribir poemas y pequeños cuentos. Mis pasiones son la literatura y la poesía. Me gusta mantenerme informado constantemente. Me considero una persona vital, pasional y enérgica.

Hello, I'm Pau ! I am a student of the Humanistic Baccalaureate in the EPNS school in Barcelona. My hobbies are reading historic novel and writeing poems and little storys. My passions are literature and poetry. I like to be informed constantly. I'd decribe myself as a vital, passional and energic person.

El més recent de

Anar a dalt