Què cal saber sobre la borrasca Glòria?

a Persones Extraordinàries

Entrevistem a l’Isaac Vilà, un meteoròleg que ens resoldrà els dubtes davant la borrasca Gloria

La Borrasca Gloria ens ha deixat grans unes catàstrofes per tota Espanya, provocant forts vents, grans nevades i fortes pluges. Ademés dels desbordaments d’alguns rius, pèrdua de llum en alguns habitatges i locals. 

Entrevistem a l’Isaac Vilà, meteoròleg de la flota de vela de Catalunya, classe Europe, que esta en el primer any de la UB en geografia, amb la visió de ser un meteoròleg profesional.

“Quines zones han sigut les més afectades pel temporal de “Gloria”?”

Isaac Vilà: “ Les zones més afectades per causa del temporal són les zones inundables properes als rius, tota la franja litoral y costanera”.

“Com es que ha passat en aquestes zones?”

Isaac Vilà: “ Per culpa de la construcció d’infrastructures en zones inundables, on no s’hauria de construir, que s’inunden un cop cada 100 anys.

“Com ha arribat fins aquí un temporal d’aquestes magnituds?”

Isaac Vilà: “ Gloria no es un temporal que ve i se’n van, és fruit d’una situació meteorològica d’una interacció entre altes i baixes pressions: un anticicló molt fort de 1050 hP en les illes britàniques i una petita, pero activa, borrasca al sud de la península ibérica”

Té alguna relació la pols africana a Catalunya amb el temporal Gloria?

Isaac Vilà: “ La pols africana ha arribat a Catalunya perquè els vents que venien a petar a la costa del litoral venien del nord d’Àfrica, i arrossegava aquesta pols i la portava al litoral.

“ Tens alguna informació interessant?”

Isaac Vilà: “ Aquest temporal destaca per la durada que va ser de 4 dies i per ser un temporal en el mes de gener que no és molt frequent”.

La lletra A representa l’anticicló de 1050 hP i la lletra B la petita borrasca, i entre aquestes dues lletres es mou el flux de vent desde Àfrica a la peninsula.

Matteo Galindo i Alba Peñarroya

Hola, em dic Alba soc de Barcelona barri de Poblenou i tinc 15 anys, ara mateix estic fent el Batxillerat Social Econòmic a l' Escola Pia Nostra Senyora. Una de les coses que més m' agrada fer és patinar, faig patinatge des de 2n de primària i som les primeres de Catalunya. També una de les coses que m' agrada fer dia a dia és escoltar música.

Hola, me llamo Alba soy de Barcelona del barrio de Poblenou y tengo 15 años, ahora mismo estoy haciendo el Bachillerato Social Económico en la Escola Pia Nostra Senyora. Una de las cosas que mas me gusta hacer es patinar, hago patinaje des de 2ndo de primaria y somos las primeras de Catalunya. También una de las cosas que me gusta hacer en mi dia a dia es escuchar música.

Hi, I'm Alba and I'm from Barcelona's neighbourhood Poblenou and I'm 15 years old, now I'm in my first year of Social Baccalaureate in Escola Pia Nostra Senyora. One of the things that I like to do the most is roller skating, I've practicing it since 2nd year of school and we are the 1st of Catalonia. Also one thing that I like doing in my daily life is listening to music.