Inaugurada la 39a Fira de l’avet d’Espinelves

a JR Go

Està previst que entre 60.000 i 90.000 persones visitin la fira

El passat dissabte 30 de novembre es va inaugurar la 39a edició de la Fira de l’Avet d’Espinelves, que durarà fins al proper diumenge 8 de desembre. L’acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat i una primera gran afluència de visitants, que des de primera hora ja havien exhaurit les places de pàrquing disponibles. 

La fira marca l’inici de la campanya de Nadal a Catalunya i està previst que entre 60.000 i 90.000 persones la visitin aquest any, sumat als 40.000 avets que es preveuen vendre. Es calcula que pel pont de la Constitució (6, 7 i 8 de desembre) sigui quan hi hagi més afluència de visitants.

Una de les moltes parades de la fira, aquesta de figures pel pessebre

Passejant entre els bucòlics carrers del petit poble, podem trobar una gran quantitat de parades de contingut ben divers: avets, dolços, pa, gominoles, embotits, formatges, elements decoratius nadalencs, tions, figures pel pessebre, accessoris de roba, perfums, sabons o fins i tot jocs de màgia!

En algunes cantonades també hi ha les típiques “food trucks” on la gent pot menjar al  moment tant “crêpes” com torrades de pa de pagès amb botifarra. La diversitat de les parades fa que sigui una oportunitat per comprar per a persones de tots els gustos. 

Aquesta edició ha comptat amb una especial sensibilitat cap al medi ambient amb dues accions: uns grans avets fets de plàstic reciclat que presidien la plaça de l’ajuntament i el canvi de material respecte a les paperines per al vesc i el menjar. Han passat de ser de plàstic a ser de paper

Envoltada d’uns arbres amb colors radiantment tardorencs, a la fira també s’hi poden trobar exposicions de fotos o de pessebres, o un parell de mossos d’esquadra vestits amb l’uniforme de gala originari del segle XIX amb els quals la gent es fa fotografies.

Aquesta tradició porta a Espinelves els seus dies més convulsos de l’any, amb el poble ple a vessar i olor de menjar i avets per tot l’entramat de pujades i baixades d’aquest poble situat al Turó de la Creu.


Tags:

Hola, em dic Pau ! Sóc alumne del batxillerat humanístic a l'EPNS de Barcelona. Els meus hobbys són llegir novel·la històrica i escriure poemes i petits contes. La meves passions són la literatura i la poesia. M'agrada mantenir-me informat constantment. Em considero una persona vital, passional i enèrgica.

Hola, me llamo Pau ! Soy alumno del bachillerato humanístico en la EPNS de Barcelona. Mis hobbys son leer novela histórica y escribir poemas y pequeños cuentos. Mis pasiones son la literatura y la poesía. Me gusta mantenerme informado constantemente. Me considero una persona vital, pasional y enérgica.

Hello, I'm Pau ! I am a student of the Humanistic Baccalaureate in the EPNS school in Barcelona. My hobbies are reading historic novel and writeing poems and little storys. My passions are literature and poetry. I like to be informed constantly. I'd decribe myself as a vital, passional and energic person.

El més recent de

Anar a dalt